Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

9.3.09

Lauantailounaspaikka

Töölön torin kulmauksessa sijaitsee ravintola, josta on tullut tavallista tärkeämpi. Aina kun sinne tulee lähtö, nousee mieleen myös tavallista juhlavampi olo. Pukeutumiseenkin tulee kiinnittäneeksi tavallista enemmän huomiota. Ko. ravintolasta saadut elämykset ovat olleet aina sitä tasoa, että koskaan ei ole tarvinnut pettyä ruoan tai muunkaan suhteen. Muistaakseni tuossa ravintolassa käymiset alkoivat varhain 70-luvulla, jolloin nimi viittasi Japaniin.

Viime lauantainakin oli mukava tavata ravintolan isäntää, ja muistelimme siinä vähän paikan historiaa. Nykyään alkuperäinen ravintola on laajentunut niin, että perheen lapset ovat saaneet vastattavakseen uusien ravintoloiden toiminnan. Yhteen uuteen osaan ravintolan entinen, pitkäaikainen japanilainen hovimestari, on perustanut oman japanilaistyylisen ravintolansa. Se paikka on vielä käymättä, mutta kyseinen hovimestari oli varsin charmantti. Pelkästään hänen japanilaistyylisen kohteliaisuutensa vuoksi paikkaan on päästävä, vaikka sushi ei kiinnostaisikaan.

Ravintoloitsijoita on ko. perheessä nyt kolmannessa polvessa. Ravintolassa työskentely tapahtuu kuulemma luonteen mukaisesti. Isä häärää asiakaspuolella ja järjestelee pöytiä ja vaihtaa tarpeen tullen ajatuksia asiakkaidensa kanssa. Nytkin hän siirrätti pitkän "miesletkan" alakertaan väljempiin tiloihin ja huikkasi tyttärelleen, että sinne saa viedä 11 "bisseä". Jalkapalloilijat siinä marssivat ruoan ääreen. Ravintola on ottanut suojatikseen mm. jääkiekon ja jalkapallon pelaajia, jotka käyvät jälkipelit ko. paikassa. Markkinointi on mennyt nappiinsa, koska ravintola tuntuu olevan vuosien jälkeenkin kovin suosittu. Pöytä on syytä varata aina, vaikka jo muutamaa päivää ennen.

Muistelin siinä istuessamme, olimmeko juuri siinä pöydässä, joka erään puolueen puheenjohtajan ja sittemmin pääministerinäkin toimineen faxijutussa oli toiminut "sopimuspöytänä", siis kohun mukaan. Niin tai näin, pöytä oli hyvä, ruoka oli erinomaista ja tunnelma vanhassa, tutussa paikassa oli yhtä ystävällistä kuin aina ennenkin.