Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

16.6.08

Tämä ohjelma lähtee kesätauolle.....

En tarkoita otsikolla blogikirjoitteluani vaan sitä, että Juhannusviikolle tultaessa Suomen televisio ilmoittaa kaikkien mukavien tai mielenkiintoisien ohjelmien loppumista kesän ajaksi. Oikein ahdistaa, mitä ohjelmia televisiosta sitten enää tulee kesällä. Kuin vastauksena kyseiseen pohdiskeluun kuvaruutuni pimeni. No niin, ajattelin, ei todellakaan enää mitään kesäohjelmia. Ilmeisesti Digiboxi päätti pistää ruudun pimeäksi. Onneksi toinen televisio ja digiboxi olivat suosiollisempia ja katselu voi jatkua.

Niin, että miksi lauantaina ei tule kesällä Uutisvuotoa eikä Presidentin kansliaa ja miksi maanantaisin ei tule Täydellisiä naisia ja miksi iltaisin ei tule politiikan ajankohtaisohjelmia eikä myöskään torstaisin Eduskunnan kyselytuntia yms? Alkaako nyt tv- vieroitusohjelma, joka päättyy onnelliseen lopputulokseen, kirjojen lukemiseen? Saa nähdä. Märta Tikkasen Punahilkka on jo puolivälissä luettuna ja siitä voi hyvin jatkaa kirja per ilta.

Muistelen tässä aikaisempia kesiä, miten en mistään hinnasta olisi jättänyt Pokka pitää -sarjan Hyacinth Bucketia väliin. Tutustuin sarjaan vasta uusintakierroksella. Tuota mainiota sarjaa oli hauska katsoa, useampanakin kesänä.

Politiikan satiireista kaipailen talvisinkin Iltalypsyä. Sitä olisi todella mukava katsoa, vaikka kesälauantaisin uusintana. Milloin saamme Iltalypsyn takaisin, erityisesti alkuaikojen tuotantoja? Älyvapaa palokunta toki menettelee lauantain alkuillalle, mutta myöhemmin illallakin odottaisin jotain sketsiviihdettä.

Talvella alkanutta Presidentin kansliaa tulee myös ikävä kesän aikana. Onhan sarjassa mainioita tyyppejä, kuten Eeva, Illu ja Muurinen. Suomi näyttää nyt sulkeutuvan. Lähtihän itse Presidenttikin Kultarantaan kokeilemaan ensimmäiseksi uutta jahtiaan, livenä. Ei muuta kuin kesäisiä ilmoja puuttuu. Riittävän lämmin ja valoisa päivä luonnossa korvaa kyllä tv. ohjelmat, hyvät sekä huonot.