Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

3.3.08

Laulukuoroja

Espanjan Aurinkorannikolla suomalaisilla on paljon erilaista harrastustoimintaa ja yhteisöllisyyttä, ehkä enemmän kuin kotimaassa. Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin vaan tarjolla on monenlaista virikettä. Uusia tulokkaita voidaan viedä vaikkapa kädestä pitäen uusiin paikkoihin, jos ei vielä osoitteet ole tuttuja.

Viikko sitten taloyhtiöstämme yksi jäsen kuoroineen esiintyi Los Bolichesin pienessä kirkossa Plaza del Carmenilla. Sinne oli sonnustautunut 12 muutakin taloyhtiön asukasta kuuntelemaan Aurinkorannikon kuoron kevätkonserttia. Noin tunnin sisällä ehdittiin kuulemaan monet, monet esitykset. Luonnollisesti kirkossa järjestetyssä tapahtumassa laulut olivat pääosin hengellisiä. Kuoron johtaja, talvikanttoriksi kutsuttu, oli tämän vuoden vuorotteluvapaallaan päätynyt Fuengirolaan.

Koska edellä mainittu esitys oli hengellissävytteinen, niin seuraava kuoro, ensi torstaina on tukkilaislauluja esittävä kuoro. Siinä miehistä koostuva joukko, Örisevät, laulaa rempseitä lauluja. Liput on jo lunastettu, koska jälleen taloyhtiöstämme yksi jäsen laulaa kuorossa ja kävi jo hyvissä ajoin myymässä lippuja. Meitä kanssa-asukkaita istuu varmaan runsaslukuinen joukko penkeissä. Arvelen, että kuorolaisilla on ainakin tukkilaisasut, mutta tukit ja vesi täytyy varmaan mielikuvitella omassa päässään.

Itse olen pyrkinyt kerran elämässäni työnantajan perustamaan kuoroon. Innokkaita pyrkijöitä oli ilmeisesti runsaasti, koska tapahtui kovaa karsintaa. Minä ja pari muutakin työtoveriani "liputettiin" ulos heti alkumetreillä. Itse maestro Jorma Panula valitsi kuorolaiset koelaulun perusteella. Eipähän ole kolmeenkymmeneen vuoteen tarvinnut enää pohtia olisiko minusta laulukuoroon. Riittää kun laulan joulukirkossa muun väen mukana ja välillä pääsen näiden hyvien laulajien tuotoksia kuuntelemaan.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Lisää kuorokonsertteja olisi tulossa apuun kyllä täältä kotomaasta, jos tuntuu, että vielä enemmän haluaisi kuulla tuota jaloa kulttuurimuotoa.

Olen nimittäin tulossa mieheni kuoron mukana sinnepäin pääsiäisen jälkeen, vaikka matkamme taitaa olla hieman kauempana teidän olinpaikastanne. Olemme tulossa Torreviejeen ja muistaakseni asustelette jossain toisen nimisessä paikassa.

No, tuo matka on vain pienen mieskuoron huvimatka suomalaisten asuttamalle alueelle, jonka eräs siellä osittain asuva kuoron jäsen on järjestänyt. On ohjelmassa pari suunniteltua konserttiakin, joista ainakin toinen on kirkossa.

Itse en ole vielä ottanut matkan ohjelmasta ja paikastakaan selvää, kun matkan suunnittelu ei ole toteutunut omista lähtökohdista. Varmaan kuitenkin mukava reissu harmaiden ja harmaantuvien herrojen kanssa. Tämä on jo mieheni toinen Espanjan aurinkorannikolle suuntautuva matka, kuitenkin eri kokoonpanolla, joten tulijoita kyllä olisi....

maaliskuuta 10, 2008  

Lähetä kommentti

<< Home