Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

23.4.07

Uima-altaita

Olen oppinut lapsena uimaan joen uomassa, jossa kaikki kylän lapset tapasivat uiskennella ja viettää kesäisiä lomapäiviä. En muista tarkalleen, minkä taidon opin ensin: lukutaidon, uintitaidon vai aikuisen pyörällä ajotaidon. Jokaisesta kolmesta taidosta on kuitenkin ollut valtavasti hyötyä ja iloa elämässä. Uimisesta tuli sittemmin koko perheen harrastus.

Eniten olen uinut uima-altaissa, koska esim. merivedessä uiminen on epämiellyttävää veden suolaisuudesta ja merenpohjan sotkuisuudesta johtuen. Uima-altaita olenkin kolunnut monenlaisia elämäni varrella. On ollut hyvin mielenkiintoista matkoilla tutustua esim. hotellien uima-altaisiin. Mikään ei voita aamulla uintia, saunomista ja näiden jälkeistä aamiaista.

Oma jännityksensä on ollut oppia systeemit, miten altaaseen löytää ja pääsee. Monenlaiset systeemit on nähty. Kielitaitokin on ollut koetuksella, kun on yrittänyt päästä läpi erilaisista vekottimista ja oppia pukuhuoneiden sulkemistavat. Eihän edes Suomessa, monivuotisessa untipaikassamme muista aina miten kulkulupakorttia työnnetään sisään koneeseen ja toisaalta ulostultaessa.

Uima-altaat ovat olleet kooltaan monenkokoisia ja myös monenmuotoisia. Italian Riccionessa uima-allas sijaitsi hotellin ylimmässä kerroksessa, mutta muuten ne ovat olleet yleensä pohjakerroksessa. Pekingin hotellissa juuri kukaan asukkaista ei käynyt uimassa. Los Angelesissa uima-allas oli luonnollisesti ulkona palmujen siimeksessä. Tokiossa eikä New Yorkissa ollut hotellissa uima-allasta. Yleensä eurooppalaisissa pääkaupungeissa uima-allas on ollut, ja sellaisen löytyminen onkin ollut lähes ehto hotelliin majoittumiselle.

Asuminen uima-altaan lähellä, etelän auringossa on ylellisyyttä. Kun katsoo terassilta, ja näkee kauniin sinisen veden peilityynenä, tulee vastustamaton halu lähteä altaalle. Espanjan rannikolla on tuhansia uima-altaita, melkein joka talossa on oma uima-allas. Näköalavuorelta on mukava katsoa juuri talojen uima-altaita, miten kauniin siniseltä vesi niissä näyttää.

Tämä päivä on kohta siinä pisteessä, että on lähdettävä iltauinnille. Ei muuta kuin uima-asu päälle ja portin avaimet mukaan. Se on siinä. Tosin nyt olisi kohta löydettävä uusi uimalakki, kun entinen uhkaa haljeta. Eivät täällä merenrantamyymälässä myyneet uintilakkeja, vai eivätkö ymmärtäneet mitä "swimminghat":lla tarkoitin. Täytyy siis tehdä parempi strategia hankkeelle, mitäköhän uintilakki on espanjaksi?

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Katselin espanjan sanakirjaa, jonka olen hankkinut ensimmäisen vuoden espanjan opintojani varten. Uimalakki on gorro (mask.) de bano(ännän päällä kuuluisi olla "laine", joten sana lausutaan banjo). Mukavaa ostosretkeä rantabulevardin kaupoissa.

heinäkuuta 11, 2007  

Lähetä kommentti

<< Home