Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

4.4.07

Kuningas Alkoholi

Huomenna tulee kuluneeksi 75 vuotta Alkon olemassaoloa. Hämmästyttävän suuri vaikutus alkoholin myynnistä saaduilla verotuloilla on Suomen budjettiin. Kymmenen prosentin tulo valtion tuloista on suuri määrä. Tuntuu erittäin epäloogiselta, että alkoholirahoilla on voitu rakentaa Suomessa hyvinvointia, kouluja, sairaaloita yms. Nyt kun Virosta ostettavan alkoholin suuren määrän uhka on ehkä ohitettu, nostetaan varmaan piankin alkoholiveroa sen suuren kulutuksen takia.

Juopot ja suurkuluttajat pitäisi edelleenkin saada kuriin oli budjettivaikutus mikä hyvänsä.
Hävettää suomalaisena, että olemme Euroopan toiseksi humalahakuisin kansa Irlannin jälkeen.
Dublinissa vieraillessa muutama vuosi sitten pubit olivat käsittämättömän täynnä ja erityisesti nuorista. Useampikertainen viisuvoittaja Johnny Logankin oli turpeana ja oudon näköisenä alkoholiongelmansa takia taannoisessa televisio-ohjelmassa. Voimme onneksi edes irlantilaisia kauhistella juopottelusta!

Suunnittelen kuitenkin pääsiäisen kunniaksi valmistavani lammasmarinadin mm. punaviinistä.
Ja muuten täytyy toki varustautua pyhiin Alkonkin tuotteilla. Huomenna avataan 75-vuotisjuhlan kunniaksi Helsingin keskustaan iso valintamyymälä ent. Hankkijan taloon. Olisikohan siellä austraalialaista, kengurumerkkistä makeahkoa valkoviiniä minun makuuni?