Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

1.4.07

Tyhmyydestä sakotetaan

Olen matkustanut Malagaan puolentoista vuoden sisällä 11 kertaa. Nytpä tulikin tehtyä rahallisesti melkoinen moka. Päätin pakata ruumaan menevään laukkuun kannettavan ja arvokkaan tietokoneeni. Ajattelin, että eipähän ole kenttärakennuksessa kulkiessa vaivana ja painoa lisäämässä. Ainut ongelma oli ajatuksissani koneen mahdollinen rikkoontuminen, mutta senkin yritin poistaa laittamalla tietokone suojaan muiden tavaroiden keskelle.

Tyhmyys oli siinä, etten ajatellut asiaa loppuun asti. Niinpä kotiin palatessa aamuyöllä laukkua purkaessani osoittautuikin, että hieno, kallis ja markkinoiden kevyin "lady computer" oli päätynyt varkaiden käsiin. Ei ollut tullut mieleenikään, että lentokentällä työssä olevat, asiakkaita palvelevat henkilöt voivat olla epärehellisiä ja "pitkäkyntisiä" varkaita. No hävinnyt, mikä hävinnyt! Laturikin oli pätkäisty mukaan. Aamuyö kului hereillä ja harmitellessa. Vieläkin jurppii, että juuri minun hieno ja kallis koneeni vietiin. Epäilen, että se on viety Malagan kentällä niin, että edeltävässä läpivalaisussa on todettu juuri tämän laukun sisältävän varastettavaa ja pantu toimeksi. Ei ollut ilmeisesti myöskään mikään ensimmäinen, varkauslajina.

Virallinen paperisota on käynnistetty ja uusi konekin ostettu. Edelleen pöydällemme on hankittuna markkinoiden kevyin, punakantinen ja ihan mukavalta vaikuttava, mutta puolta halvempi kannettava tietokone. Vaivaa on nähty ajan tasalle pääsemiseksi monenkin ihmisen toimesta. Ansaitsevat kiitoksen nämä toimeliaat ja fiksut läheiset. Nyt on huolehdittava lentomatkailu turvallisesti myös uuden koneen osalta. On kuljettava lentokentillä "käsikynkkää" tietokoneen kanssa kaikki vaiheet.