Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

8.4.07

Idols-kisat

Pitkäperjantain iltana oli tyydyttävä Idols-kisan katsomiseen. Olihan sekin ihmetys kerran nähtävä. En ymmärrä, miksi tuollaiselle voidaan antaa noin paljon televisioaikaa. Koko touhua on kai kestänyt kuukausia. Lehtien lööpeistä on hyppinyt silmille Annasta ja Arista ym. kilpailijoista uutisia. Halusin nyt ihan omin silmin todeta, että kisat varmasti loppuvat.

Tämä Suomen kisa on tiettävästi vain yksi monista maailmalla jylläävistä samanlaisista kisoista, globalisaatiota omalla tavallaan. Onneksi ohjelma sentään kuuluu mainostelevision listoille. En voisi yleisellä kanavalla ymmärtää moisen esittämistarvetta.

Tuollaisen Idolsin voisi toki esittää lyhyemminkin. Finaalissa tuntui, ettei menty eteenpäin juuri ollenkaan. Juontajat toistivat samoja lauseita, ei vaikuttanut kovin älykkäältä vuoropuhelulta. Entäs sitten tuomarit? Huh, huh. Tuomaroinnissa kerrottiin esittäjälle, oliko veto ollut hyvä vai jotain muuta. Onkohan nyt jotain uutta tullut sanastoon? Käsite vetäminen tulkintani mukaan tarkoitti Idolsissa sitä, että esitetään jokin kappale. Nyt siis laulaminen on samaa kuin vetäminen. "Sulla oli hyvä veto". "Nyt vedit hyvin, paremmin kuin alussa". Idols-kisa oli sanalla sanoen idioottimainen kisa. Onneksi siitä päästiin eroon. Olisin tosin Annan valinnut voittajaksi, mutta samapa tuo.