Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

9.3.07

Ääni on annettu

Kävin ennakkoäänestämässä matkaesteen vuoksi. Pääpostitalossa käyminen on juhlavaa sinänsä, onhan se vanha rakennus ja upean korkea sisätilaltaankin. Periaatteenani on tietysti äänestää varsinaisena äänestyspäivänä, koska silloin on oma ainutlaatuinen tunnelmansa. Liput liehuvat ja tuntuu, että ihmisillä on juhlamieli. Voi kuvitella, että nuokin vastaantulevat ovat varmaan tulossa äänestämästä. Äänioikeutta kannattaa todella juhlia ja kunnioittaa.

Muistelen äänestäneeni ensimmäisen kerran elämässäni presidentin valitsijamiesvaaleissa. Minulla on aina ollut niin kuin tuolloinkin, hyvissä ajoin tiedossa ketä äänestän. Nyt äänestin nuorta naista, Mari Kiviniemeä. Ensimmäinen tärkeä kriteeri oli se, että hän on kasvanut nuoruutensa eteläpohjalaisessa ympäristössä niin kuin minäkin. Arvelen hänen ymmärtävän Suomen asioita aina kokonaisuutena niin maaseudun kuin kaupunginkin kannalta. Mitään asiaa ei voi katsoa pelkästään alueelliselta kannalta. Vaalikeskusteluissa on onneksi tyrmätty lähes täysin Helsinki-ministerin salkku, uutena ministerinsalkkuna.

Ennakkoäänestäminen sujui hienosti, postissa palveltiin joustavasti. Sainpahan vielä ohessa taiteilija Heljä Liukko-Sundströmin nimikirjoituksen ostamiini pääsiäiskortteihin postitalon upeassa aulassa olevasta tapahtumasta.