Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

6.2.07

Sydäntalven lukemisto

Olen nyt kolmen kuukauden sisällä lukenut taiteilijanimellään kirjoittavan Ilkka Remeksen tuotannosta kuusi kirjaa. Oma joululahjaostos 6/12, viimeisin, oli mielestäni myöskin paras. Ehkä siksi, että tapahtumat tapahtuivat pääosin Suomen maaperällä ja juonta oli entisiin nähden helpompi seurata. Ilkka Remeshän kehittelee eri puolilla juonen päähenkilöiden tapahtumia, ikäänkuin valmistaudutaan loppuhuipentumaan. Sitten kun ratkaisun hetki lyö, edetään salamavauhtia yllätyksestä toiseen. Tämä loppukiire vähän häiritsee.

Kaiken kaikkiaan Ilkka Remeksen tuotanto on nostanut hänet varakkaaksi kirjailijaksi. Hänen kirjojaan ostetaan paljon enkä ihmettele. Hänen kirjoihinsa ei kyllästy, kappaleet ovat sopivan lyhyitä ja kuvaukset ovat ammattitaitoisesti ja huolellisesti tehtyjä. Jännitys tempaa mukaansa. Jään ihmettelemään hänen tietojaan ja yksityiskohtaista kerrontaansa eri elämän alueilta.
Nyt kuitenkin pidän Ilkka Remekseen tauon ja tutkin muita kirjoja.

Sydäntalven pari muuta kirjaa käsittelivät Orakselta Fuengirolan tapahtumia (Hehku) sekä Adolf Ehrnrooth, kenraalin vuosisata -kirja. Molemmat olivat myöskin hyviä.