Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

19.2.07

Orkideat

En ole aikaisemmin pitänyt orkideaa kauniina kukkana, enkä oikeastaan edelleenkään. Pidän sitä ihmeellisenä kukkana. Sain kaksi vuotta sitten kaksoset, valkoiset orkideat kahdessa purkissa, kummassakin kaksi kukkavanaa. Ne kukkivat tuolloin lähes vuoden. Kun osaamattomuuttani en tehnyt mitään muuta kuin irrotin uudet vihreät versot kummastakin uusiin purkkeihinsa, alkoi entisiin kukkavanoihin ilmestyä uusia kukkasilmuja. Nyt orkideani kukkivat taas lähes täysillä.

Sain marraskuussa vielä toisen kukkivan orkidean, vihreäpunasävyisen. Siinäkin ilmestyi varteen ällistyksekseni uusi kukkasilmu toisen kuoltua. Nyt täytyy sitten ryhtyä ilmeisesti orkidean viljelijäksi.

Kukkaa on esiintynyt Suomessa jo 150 vuotta ja vaatii kasvuolosuhteiltaan trooppisuutta, kosteutta ja lämpöä. En tosin ole suihkutellut enkä upotellut näitä, mutta nämä näyttävät olevaan vähään tyytyväisiä. Täytyisi ostaa oikeaoppista männyn kaarnaa purkkiin kasvualustaksi. Kuinkahan kiitollisiksi ja kukkiviksi nämä uudet kukkaystäväni sitten yltyvät?