Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

1.3.07

Britannian päätös muovipussien vähentämisestä

Eilen kantautui tieto, että britit haluavat vähentää 25 % nykyisestä muovipussien käytöstä. Erinomainen uutinen! Muovipussien tuhlaileva käyttö jos mikä, ärsyttää! Seuraavaksi soisin Espanjasta tulevan samanlaisen uutisen.

Espanjalaisena käytäntönä on mättää ostetut tavarat moneenkin muovipussiin ja ojentaa ne asiakkaalle. Asiakaspalvelua?!Viikonkin Espanjassa oleskelun aikana kerääntyy monia muovipusseja. Olemme Suomessa tottuneet itse pakkaamaan tavaramme ostosnauhalta ja käyttämään harkitsevammin - ehkä käytettyä muovipussia. Harvemmin näkee täällä enää ostettavan useita muovipusseja. Meillä myös muovipussit maksavat eivätkä ole ilmaisia niinkuin Espanjassa. Olenkin yrittänyt pakkailla Suomen tapaisesti tavarat itse ja harvempaan pussiin. Tosin täytyy olla liikkeissään nopea, ettei myyjä ehdi käydä niihin käsiksi.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Meidän perheemme kuuluu myös tuohon suomalaisten muovipusseja säästävien joukkoon!

Kun menemme ruokaostoksille ja pääsemme kassalle, kaivaa mieheni povitaskustaan siistiksi kolmioksi taitetun pussin, joka on käytössä ties monettako kertaa. Itsekin olen pyrkinyt samaan, mutta huonommalla menestyksellä.

Lisäpotkua pussien kierrättämiseen saimme, kun kurssitoverini oli kutsunut meidät kurssikokoukseen kesäasunnolleen, jossa oli upea perennapuutarha.Tietysti kaikki halusimme jakopaloja hänen perennapenkeistään ja auliisti hän niitä jakelikin meille. Kasvit pakattiin sitten muovipusseihin, joita hänellä oli siistiksi kolmioiksi taitettuna kokonainen laatikollinen keittiössään. Nyt sitten seurasi havaintoesitys pussien taittelusta siisteiksi ja vähän tilaa vieviksi.

Opetin tämän heti miehellenikin ja niinpä sitten roskakaappimme siistiytyi heti. Ei enää epämääräisiä ulos pursuilevia sytteröitä! Suosittelen.

huhtikuuta 28, 2007  

Lähetä kommentti

<< Home