Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

4.3.07

MM-kisoista

On tietysti hienoa kirjoittaa MM-kisoista, kun Suomen naiset pärjäsivät niin hienosti. Televisiokatsojan näkökulmasta kilpailut oli hyvin järjestetty. Oli useita lyhytkestoisia hiihtoja, joissa tilanne eteni nopeasti ja ladut olivat lähellä hiihtostadionia katsojien seurattavissa. Nythän voisi taas innostua vakavastikin hiihdon penkkiurheilusta!

Erityisesti Suomen naishiihtäjien ohella ihastutti perjantain kolmenkympin maaliintulo, jossa juuri sopivasti television aukaistuani alkoivat ratkaisut. Aino-Kaisa Saarinen joutui jäämään neljänneksi ja Virpi Kuitunen sitten vimmatulla loppukirillään karisti norjalaisen Kristin Steiran kannoiltaan.

Mutta vielä pari päivää kisan jälkeenkin ajattelen miten sinnikäs ja tahdonvoimainen norjalainen Therese Johaug saapui maaliin.
Hän oli jättänyt Saarisen jo turvallisen välimatkan päähän eikä uhkaaja-Saarista näkynyt edes maalisuoralla. Silti Johaug hiihti maalisuoran niin kuin viimeistä päivää. Lyhyt 18 -vuotias tyttö oli kuin sätkynukke. Hän oli niin touhua täynnä, etten tiedä olenko moista ennen nähnyt. Hän valloitti minut täydellisesti.
Uskon, että Therese Johaugista tulee seuraavien kisojen voittaja.