Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

12.2.07

Euroviisukevät

Suomen ehdokkaat euroviisuvalintaa varten on esitelty kolmena perättäisenä lauantaina. Kuuntelin ne kolmeneljäsosakorvalla. Olivat balladeja ja rämpytystä. Eivät tule menestymään, mutta yksi pääsee kuitenkin finaaliin mittelöimään muiden euroviisuehdokkaiden kanssa. Ihmettelin miten lapsivaltainen yleisö oli karsintatilaisuuksissa. Ehkä syy oli yhtä lapsenoloisten bändien mukanaolo.

Toista oli viime keväänä, Lordihan oli aivan ylivoimainen niin Suomessa kuin lopputilaisuudessakin. Vaivaiduin katselemaan loppukilpailun, koska Lordi oli niin omaa luokkaansa. Olen ihastunut aivan erityisesti kosketinsoittaja Awaan ja kitaransoittaja Ameniin: Rock´n roll enkelit tuovat sen, Hard Rock Hallelujah! Lordia ei vain ole valitettavasti nähty viime aikoina paljonkaan Suomen televisiossa.

Meillä on juhlan järjestäjinä yllin kyllin muuta jännitettävää kuin oman viisun pärjääminen. Kevätsää voi ensinnäkin olla mikä tahansa - toivottavasti ei kuitenkaan MM-kisojen tapainen.
Toivottavasti ei myöskään yritetä mitään hölmöä aikamatkaa käydä läpi - niinkuin MM-kisojen avajaisissa. Helsingin keskustassa on tapahtumia, joihin olisi mukava poiketa. Sitten viisulauantaina voidaankin nostaa liput salkoon pelkästään jo Snellmanin päivän vuoksi. Suomen olisi hyvä saada juhlasta tyylikäs kokonaisuus, koska tuskin seuraavaa kertaa juhlan järjestämiselle tulee pitkään aikaan.