Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

26.7.07

Retki Etelä-Pohjanmaalle

Viime viikonloppuna ajelimme edestakaisin Kauhajoelle. Kutsu sukutapaamiseen viritti lähes jokakesäiseen käyntiin kotiseudulle. Oli myös mielenkiintoista ajella ensimmäistä kertaa valmista Tampereen ohitustietä. Erityisesti kiinnosti Lempäälässä sijaitsevan Ideaparkin ohitus. Totesimme sen kohdalla, ettei taida tuo menestyä. Kuinka ollakaan, maanantain lehdessä oli tieto kolmen erikoisliikkeen luopumisesta Ideaparkissa. Muuten väitettiin kaupan edelleen sujuvan. Tampereen ohitustietä ylittävät sillat olivat myös mielenkiintoisia nähtävyyksiä omalla tavallaan.

Kauhajoella sukutapaaminen onnistui hyvin. Tavattiin myös ennennäkemättömiä suvun jäseniä. Luonnollisesti muisteltiin eri kokoonpanoissa menneitä asioita ja tapahtumia. Kuviakin otettiin runsaasti. Sosiologian emeritusprofessori Antti Eskolan mukaan sukutapaamisissa tuotetaan ja uusinnetaan suvun piirissä liikkuvia ja vaikuttavia henkiä. Psyykkisellä työllä, jota muisteluissa teemme, rakennamme sitten hänen mukaansa noista hengistä elämäämme kannattelevia voimia. Suvusta kerätyt tarinat ovat siis mahtava varanto tulevaisuuteen.

Paluumatka Helsinkiin alkoi eri reittiä ja kulki Honkajoen, Jämijärven, Kankaanpään ja Nokian kautta Tampereelle. Tien varren talot olivat upeita omakotitaloja, joita ympäröi siistit pihat ja puutarhat. Honkajoella arvelin, että kauniit talot on tietysti rakennettu omassa kunnassa Honkarakenteessa, mutta Honkarakenne ei sijaitsekaan Honkajoella. Maasto oli kumpuilevampaa ja monipuolisempaa kuin pääteillä. Kauniita vesiäkin oli ihailtavissa enemmän. Tuli tehtyä hyvä valinta tien suhteen.

Perillä Helsingissä voi todeta, että matka meni hyvin monen tunnin ajomatkasta huolimatta ja vielä siitä syystä, että ko. kesäisenä viikonloppuna oli taas ollut useita maantieonnettomuuksia.