Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

15.6.07

Kesäjäätelö

Odottelen innolla pääseväni ensimmäisen kerran tänä kesänä jäätelökioskille. Kyseisen kioskin on oltava ehdottomasti Helsingin Jäätelötehtaan. Helsinki-info -lehdestä löysin tiedot, että tehdasta edustaa viisi kioskia. Töölössä on yksi ja Kaivopuistossa kolme sekä koko vuoden auki oleva Forumin myyntipiste. Nyt siis unelmoin pääsyä Töölön kioskille, josta ostaisin suuren annoksen ihanaa jäätelöä ja sitten jännitän pysyvätkö kaikki jäätelöpallot tötterössä syönnin loppuun asti. Nimittäin ikä ei laannuta sitä suunnatonta pettymystä, kun jäätelöpallo putoaa tötteröstä.

Oli mielenkiintoista tietää miten italialaiset Magin suvun veljekset perustivat Suomen vanhimman jäätelötehtaan Helsingin Keskuskadulle. Tehtaan jäätelöresepti on siis lähtöisin Italiasta. Nykyään Mäkelänkadulla toimivaa tehdasta pyörittävät nyt toisessa polvessa olevat sisarukset Anette ja Tina. Jäätelötehtaan kilpailuvaltteina toimivat isot annokset ja aina tuore jäätelö. Se minkä tehdas tuottaa tänään, myydään huomenna.

Kun kerran olen päässyt Helsingin Jäätelötehtaan jäätelön makuun, kaikki muut jäätelöt maistuvat sekundalta. Kesäillan autoajelumme päättyy muutaman kerran kesässä Töölön jäätelökioskille. Sitten seuraa harras keskittyminen ihanan jäätelön syöntiin.