Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

13.7.10

Helteestä helteeseen

Sunnuntaiyönä siirryin Espanjasta Suomeen. Koneen oltua myöhässä puolisentoista tuntia, kotiportille tulo tapahtui kahden ja kolmen välillä yöllä. Puutarhassa oli fantastinen tunnelma. Yö oli lämmin kuin päivällä, oli vielä pimeätä. Mustarastas kävi kahdessa eri paikassa vieressä lurittelemassa kauniita tervetulotervehdyksiään ja vanha rusakko löntysteli kauempana tiellä.
Tienoo oli kovin hiljainen muuten.

Ensimmäiseksi täytyi tihruilla miltä kesäinen puutarha näytti kahden viikon poissaolon jälkeen.
Uusia kukkalajeja oli ruvennut kukkimaan ja jotkut pensaat olivat kasvaneet varsinaisiksi pöheiköiksi. Luonto järjesti positiivisia yllätyksiä yöllisessä ensikatsastuksessa.

Espanjan kaksi viikkoa olivat tietysti helteisiä. Tavanomaiset allasuinnit olivatkin mukavaa vaihtelua auringon paahteessa. Altaalla oli taas uusia naamoja, niin ulkomaisia kuin kotimaisiakin. Aurinko ja vesi ovat hienoja elementtejä niin virkistyksen kuin terveydenkin kannalta. Yksi aamu-uinti alkoi sammakon kanssa polskuttelulla. Sammakko tosin ulkopuolisena vierailijana poistettiin haavin avulla mitä pikimmin. Se sai myös lopuksi haavin tyhjentämisen yhteydessä sellaisen ilmalennon muurilta alas, ettei varmaan eläissään ole ennen kokenut.

Espanjan jalkapallomestaruuden varmistaminen oli tietysti silmiinpistävää punaisen värin lisääntyessä ihmisten katuasuissa ja lippujen liehuttelussa. Kerroin jo kaksi vuotta sitten blogissani Euroopan mestaruuden saavuttamisesta, mutta tämän kertainen Maailman mestaruuden saavuttaminen oli vielä huumaavampaa. Kotiinlähtö tosin sattui juuri samaan aikaan, mutta kaupunkilaisten valmistautuminen loppuotteluun oli havaittavissa monella tavalla. Lentokoneessa luvattiin kertoa lopputulos, mutta se täytyi erikseen kysyä lentoemänniltä, koska ilmeisesti kaikki eivät halunneet lopputuloksesta kuulla ilmatilassa. Niinpä minäkin kuiskuttelin lentoemännän kanssa, kun hän istui alastulon yhteydessä vastapäätä varauloskäynnin vieressä.

Helleaalto on nyt pyyhkimässä yli Suomen ja espanjalainen helle on tullut mukanamme tänne.
Viilentävät vastavoimat on käynnistetty. On siunattu mahdollisuus mennä kylmään suihkuun aina kun haluaa. Ruumiin veltostuminen on alkanut, kun ensimmäisen puutarhapäivän työinnostus on takana. Selkä ei tahdo taipua alas eikä rikkaruohojen kitkentä innosta enää toisena päivänä yhtä paljon. Toivottavasti seuraavat hellepäivät pystyy jotenkin hallitsemaan. Tuulet olisivat nyt tervetulleita.