Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

28.4.11

Pöllöjen Helsinki

Kaupunkihuuhkajilla on lehtitietojen mukaan jo seitsemän omaa reviiriä Helsingissä. Nyt kasvatetaan äitipöllön avustuksella ja Helsingin keskustassa kulkevien kaupunkilaisten valvonnassa kolmea uutta pöllöä. Nämä pöllönpoikaset ovat pesässään kauppakeskus Forumin katolla, mutta niitä voi seurata esim. kiikarilla lähietäisyydellä. Syksyllä isäpöllö tiettävästi lähettää pikkuisensa etsimään omaa reviiriä. Miten olisi uuden musiikkitalon katto? Siinä olisi todella lähellä saalistettavia kaneja.

Nämä ensimmäisen kerran aivan keskustassa havaitut huuhkajat pesässään on ainutlaatuista. Ehkä siitä tulee Helsingille jonkinlainen brändi. Nyt jo turistilaumoillekin kerrotaan ja esitellään huuhkajien pesäpaikkaa. Lehdissä on päivittäin kerrottu huuhkajista. Eduskunnan uudet kansanedustajat jäävät kirkkaasti varjoon uutisoinnin määrässä. Vaaliteltallakin oli tärkeä kysymys, mitä huuhkajille kuuluu.

Näinä päivinä kolme huuhkajan poikasta tekee lentoharjoituksia. Kaikki lentoyritykset ovat toistaiseksi tömähtäneet maahan. Yksi lento kantoi jo Sanomatalon viereen ja toinen Mannerheimintielle metrien päähän. Pari kertaa on tultu alas alapuolella olevalle kävelykadulle yms. Pelastuslaitos on käynyt joka kerta nappamassa huuhkajalapsen haaviinsa ja samalla lintu on rengastettu. Yleisölle on annettu ohje, ettei pudonneelle huuhkajalle saa tehdä mitään, koska emo voi väijyä lähistöllä. Saa nähdä miten vapun aika menee. Pöllöillä on paljon ihmettelemistä Helsingin vappuhulinoissa ja varmaan ne intoutuvat itsekin pöllöilemään muiden juhlijoiden tapaan.

Maailmalla on tiettävästi muodissa esillä pöllötematiikka. Sitä ei ole vielä ehditty täällä oikein ottaa tuotantoon, mutta aihe on innostava.