Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

1.2.11

Nyt Lappsettaa!


Olin tänään puistoretkellä. Espanjan Fuengirolassa on 38 leikkipuistoa. Ne on tarkoitettu kaikille kansallisuuksille, joita Fuengirolassa on peräti toista sataa. Pääosin näissä leikkipuistoissa liikkuu tummatukkaisia pienokaisia, mutta läheiseen Pacolito-leikkipuistoon tuli vaaleampaakin kansallisuutta eli suomalainen isä lapsensa kanssa. Puistoretken tarkoituksena oli tutustua suomalaisen Lappset-tehtaan tuotantoon.

Rovaniemeläinen Lappset kuuluu maailman johtaviin leikkipaikkavälinevalmistajiin. Firman menestystarina alkoi vuonna 1970. Tällä hetkellä tehtaan tuotantoa lähtee 44 maahan. Espanja on toiseksi tärkein vientimaa, Etelä-Korea on ykkösvientimaa. Niinpä ei ole merkillistä, että me suomalaiset voimme seurata lasten iloa suomalaisen valmistajan tekemissä leikkivälineissä täälläkin.

Fuengirolan suurimmassa leikkipuistossa Parque del Ponientessä on Santa Maria-niminen puinen laiva, joka pystytettiin Kolumbuksen juhlavuoden kunniaksi. Laiva on erityisen suosittu, niin nytkin.
Lasten vanhempia oli myös ajateltu niin, että vieressä sijaitsi kahvipaikka oleskelupöytineen. Kiinnitin huomiota, että välineiden ympärillä oli pehmeästä ja joustavasta materiaalista tehty matto niin, että kaatuillessa ei tule vakavia vammoja. Leikkipuiston välineet ovat värikkäämpiä kuin Suomessa. Yleensä välineissä on suosittu keltaista, punaista ja sinistä väriä.

Espanjan asuntoa lähellä olevaa Pacolito-puistoa rakennettiin noin viisi vuotta sitten. On hienoa, että puistossa on suomalaista tuotantoa. Espanjalaiset rakastavat lapsiaan. Niinpä lähtö puistoon on nuorilla perheillä varmaan jokapäiväistä. Leikkivälineiden ympärillä on lisäksi kauniita kukkapenkkejä, puita ja pensaita. Kaikenikäiset Pacosilaiset voivat istahtaa penkeille levähtämään, juttelemaan tai lukemaan lehtiä. Täällä Välimerellä voi hyvin kuvitella, että Lappsetin ajatus siitä, että leikkisyys tekee kaikenikäisistä terveempiä ja tyytyväisempiä, pitää paikkansa. Pelkkä tumma, kikkarapäinen ja tummasilmäinen naurava pikkulapsi vieterieläimen selässä on ilo isommankin ihmisen silmälle.