Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

17.10.11

Tosi-tv-sarja Fuengirola

Voi mikä pettymys! Nyt on sarjasta näytetty seitsemän osaa kahdestatoista, eikä sarja vaikuta paljonkaan parantuneen. Viime keväänä sarjan tekemisestä kirjoitettiin Fuengirolan paikallisessa suomalaislehdessä. Sitä odotettiin mielenkiinnolla. Ei olisi kannattanut mielenkiintoa siihen tuhlata. Kuitenkin päätin nyt katsoa sarjan loppuun, voiko kolme osaa vielä tuoda jotain parannusta. En tietenkään ole virallinen tosi-tv-sarjojen arvioitsija enkä tosi-tv:tä paljon seurailekaan. Katsoin lisäksi keväällä suomalaisäitien elämästä kertovaa sarjaa Marbellassa. Sekin oli aivan pöhkö. Eikö siis Espanjasta voisi saada parempaa tosi- tv:tä suomalaisista?

Ensinnäkin sarjan nimi on huonosti valittu, koska sarja kuitenkin kuvaa vain todella pienen ryhmän touhuja Fuengirolassa. Elokuussa lehdessä kirjoitettiin, että sarjassa pyritään välittämään realistinen kuva suomalaisyhteisön elämästä Aurinkorannikolla. Ehei, ei suinkaan. Kyseessä on vain todella pienen ryhmän askareet ja välillä kohelluksetkin. Olen käynyt Fuengirolassa kuuden vuoden aikana, enkä ole vielä kertaakaan käynyt sarjan esittämissä ravintoloissa, enkä edes tarkasti tiedä missä paikat sijaitsevat. Toki paikallislehdessä mainostetaan kumpaakin ravintolaa kovasti. Kun joskus menen "ulos" syömään, en hakeudu suomalaispaikkoihin, enkä ole kuullut naapureidenkaan käyneen em. paikoissa - ainakaan usein.

Sarjassa siis samat henkilöt ilmestyvät viikon välein kuvaruutuihin. Kyllästyttää. Tuntuu, että myös samoja puheenvuoroja toistetaan useamman kerran, kuten suomalaisäitejäkin kuvaavassa sarjassa. Juontaja Jorma Pulkkinen kysyy aina alussa, oletko koskaan ajatellut Suomessa marraskuun räntäsateissa voivasi olla jossain lämpimässä paikassa. Jokainen varmaan haluaisi olla vaikkapa Aurinkorannikolla silloin, kun marraskuun räntäsateet ja pimeys iskevät päälle. Mutta miksi piti panna nimeksi tuollainen yleinen nimi, vaikka tarjotaan kuitenkin pienen piirin ja ryhmittymän menoja Fuengirolassa. Yksi kuvauskulma voisi olla sellainen, että seurataan jotain pientä ryhmää tai vaikkapa perhettä Suomessa, marraskuun räntäsateissa, ja sitten samaan aikaan jotain ryhmää tai perhettä Fuengirolassa. Vertailun tuloksena aurinkoisen positiivinen tunnelma Fuengirolassa vetänee voiton, kenties, mistä sitä tietää? Sääkin on kuitenkin vain yksi tekijä paikkakunnalla viihtymisessä.