Mitä on meneillään?

Blogissani kommentoin ajankohtaisia yhteiskunnallisia tai muita asioita.

2.1.07

Vuodenvaihde

Uusi vuosi Aurinkorannikolla oli ilotulitukseltaan yllättävän vaisu. Välimeren rannalla lomamatkalla joskus elokuussakin olen kokenut erittäin upean ilotulituksen tavallisena sunnuntai-iltana. Nyt uuden vuoden aattona Fuengirolassa oli hyvin hajanaista paukuttelua kukkuloilta. Olin odottanut hienoa näkymää merelle kiitävistä raketeista, mutta ilotulitus oli vähäistä ja hajanaista - ei erityisen katsomisen arvoista.

Oltiinko täällä viisaampia vai mistä asia johtui? Ilotulittelu on suhteellisen turhaa. En ole koskaan oikein ymmärtänyt ilotulituksen merkitystä, koska yleensä juuri nuoret tai lapset saavat silmävammoja ilotulitteiden käsittelyssä, ja erityisesti sivullisten saamat vammat ovat olleet epäoikeudenmukaisia. Ilotulitusvammat ovat aina niin turhia ja usein vammauttavat koko loppuelämän. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että ilotulitus pitäisi suorittaa ammattilaisten toimesta keskitetysti, jos tulitusta järjestetään. Helsingissä kuka tahansa missä tahasa räiskäyttelee tulitteita. Ilotulitteiden myynti ruoka- tms. kaupassa pitäisi lopettaa. Vaikka turvallisuusseikat paranevat joka vuosi, niin yksikin uutinen ilotulitusvammoista on turha ja liikaa.

Muuten vuoden vaihde on ollut Aurinkorannikolla aurinkoinen. Päivisin aurinko porottaa kuumastikin, mutta illalla viileys laskeutuu nopeasti.